//

У дорогу до Марії! Проща Чернечої Родини Воплоченого Слова до Зарваниці

6 жовтня 2012 року відбулася річна проща Чернечої Родини Воплоченого Слова до Зарваниці. У ній взяло участь близько 600 паломників, які прибули зі всіх парафій, якими опікуються отці Згромадження у супроводі священиків, братів-монахів та сестер-монахинь. 10 автобусів та 6 мікроавтобусів, а також багато родин власними машинами приїхали із Івано-Франківська (парафія Різдва Христового та святих Кирила і Методія ), Закарпаття (смт. Дубове, Тячівський район), Вінниці (парафія Покрова Пресвятої Богородиці) , щоби разом, у марійському дусі, взяти активну участь у паломництві. Проща відбулася з нагоди року Патріярха Йосифа Сліпого і в наміренні за християнські родини та за нові покликання до богопосвяченого життя.


Богородиця, яку вшановуємо у чудотворній іконі у Зарваниці є покровителькою Згромадження в Україні.  Саме тому це місце є таким дорогим для кожного члена Чернечої Родини Воплоченого Слова – священиків, монахів і монахинь, членів ІІІ Чину Згромадження та всіх приятелів, як і для кожного українця в цілому. 10 священиків супроводжували прочан, уділяли святу тайну Покаяння та проводили богослужіння. Божественну Літургію очолив о. Фернандо Браво, ВС, настоятель Згромадження в Україні, а о. Теодосій Савчук, ВС, з вінницької спільноти відновив свої чернечі обіти убожества, чистоти та послуху.


Прочани вирушили раненько з Івано-Франківськ. Кожен автобус супроводжував один священик та брат або сестра-монахині. Після прибуття до Зарваниці, присутні пройшли пішки від старої церкви до Собору, де на площі всі почули вступне слово про намірення – за християнські родини та монаші покликання. Після Літургії брати-семінаристи пригостили всіх прочан смачною перекускою. Відтоді всі зустрілися на площі перед собором і прославляли Господа піснями під музичний супровід о. Софрона.


Відтак всі разом розпочали Хресну Дорогу, на завершення якої о. Йосафат Бойко, ВС проповідував про заохочення Патріярха Йосифа бути «духовними добродіями людства».


На завершення всі присутні священики уділили благословення та направилися до джерела, де відбулося благословення всіх пам’яток, придбаних у Зарваниці. А відтак всі направилися до старого храму, щоби помолитися перед чудотворним образом Матері Божої Зарваницької.


Дякуємо всім, хто взяв активну участь у нашій спільній прощі до Марії Зарваницької.


Прес-центр Згромадження