//

Церкву Пакистану оцінили за освітню діяльність

Про Пакистан найчастіше йде мова в контексті переслідувань християн, що проживають на його території. Цього разу надходить позитивне повідомлення. Влада провінції Сіндх оцінила участь Церкви в освіті. На знак вдячності за внесок у виховання наступних поколінь пакистанців сестри із Згромадження Ісуса і Марії отримали в подарунок землю в центрі Карачі. Тепер вони зможуть розбудувати школу для дівчат, яку вони провадять в цьому місті ще від 1952 року.


Під час урочистості, що відбулася у Карачі, губернатор Ішрат ул Ебад від імені керівництва провінції передав сестрам документи, що підтверджують їх власність на цю землю. Згромадження сестер присутнє на території Пакистану ще від 1856 року і провадить освітні заклади в шести містах. Раніше сестри вже отримували високі пакистанські відзнаки за внесок у розвиток освіти.


Влада провінції Сіндх намагається підтримувати мирне співіснування між визнавцями різних релігій і гасить в зародку усілякі фундаментальні прагнення радикальних мусульман. Вона також підтримує діяльність Церкви на цій території. Виразом цього стало звільнення трьох католицьких лікарень від сплати податку на нерухомість. Зараз влада планує звільнити від сплати податку 40 шкіл, які провадить єпархія Хайдарабаду на економічно закинутих територіях, де проживають найбільш убогі представники населення, що прибувають із пустелі Тхар.


За матеріалами pl.radiovaticana.va