//

Радіо-марафон "Допоможи сусіду почути голос Христа"

28 вересня вдруге в історії християнських ЗМІ України відбудеться радіо-марафон. Мета — зробити доступним для мешканців півночі України передачі “Радіо Марія”. Девізом марафону обрано “Допоможи сусіду почути голос Христа”

 

В травні 2010 року в ефірі Київщині залунали позивні “Радіо Марія”. Радіо має за мету допомогу слухачам будувати своє життя за християнськими принципами. Ми отримали можливість разом молитися, рости у вірі, допомагати один одному в складних ситуаціях.

 

В 2012-му “Радіо Марія” розширило географію мовлення. Голос Христа почули в приймачах Вінницької, Волинської та Рівненської областей.

 

Сьогодні «Радіо Марія» — це 24 години мовлення 7 днів на тиждень. В ефірі, крім релігійних передач — програми соціальної спрямованості, дискусії, дитячий блок. Відмінністю «Радіо Марія» є прагнення прийти на допомогу своїм слухачам. А саме: консультації в ефірі і поза ефіром, соціальна активність. «Радіо Марія» — багато в чому — волонтерське радіо. Над ефіром працюють більше 250 волонтерів віком від 6 до 70 років.

 

Унікально також те, що всі досягнення відбулись завдяки підтримці слухачів. Нас з вами. Адже, “Радіо Марія” існує за рахунок наших пожертв.

 

В травні 2012 року відбувся радіо-марафон “Україна для Христа”. В рамках цієї події “Радіо Марія” збирало кошти на початок мовлення в Вінницькій області, подачу документів на конкурс для отримання частот цілодобової трансляції на Рівненщині.

 

Завдяки наданій підтримці вже 3 місяці вінничани моляться в ефірі, слухають трансляції Святої Літургії, стають часткою спільноти слухачів “Радіо Марія”, що вже об'єднує мешканців 4-х областей.

 

Сьогодні “Радіо Марія” планує початок цілодобового мовлення в Рівному (а також півночі Хмельницької та сході Житомирської областей). Проте, таке розширення вимагає додаткових видатків. І тому 28 вересня, вдруге в історії християнських ЗМІ України “Радіо Марія” проводить радіо-марафон. Основні цілі акції:


1.      Популяризація християнських ЗМІ в Україні;


2.      Акумуляція коштів на початок цілодобового мовлення в Рівненській області.


 

Саме тому девізом марафону обрано: “Допоможи сусіду почути голос Христа”

 

Під час марафону слухачів чекає день молитов, катехез, свідчень щодо того, як християнське радіо змінило життя звичайних українців. Тому колектив та волонтери «Радіо Марія» закликають всіх слухати прямі ефіри,розповідати про радіо друзям, знайомим. Жертвувати на розширення «Радіо Марія». Марафон завершиться Службою Божою (в прямому ефірі) в каплиці парафії Успіння Пресвятої Діви Марії та катехезою отця-доктора Романа Лаби.

 

Наша з тобою участь, наша з тобою пожертва - це голос віри, голос підтримки тому, хто її потребує. Це можливість цілодобового мовлення в Рівному, отримання частот в Житомирській, Хмельницькій Львівській Тернопільській областях і далі по всій Україні.