//

Ватикан бере участь в італійському "Тижні доброго життя"

24-30 вересня в італійському Форлі-Чезена проходить "Тиждень добро життя" - захід про рівний і стійкий розвиток. У заході бере участь делегація Папської ради з культури. 30 вересня її представники візьмуть участь у круглому столі на тему: "Антиекономіка культури, або культура як розвиток економіки?».

 

О. Франко Перацоло, член ватиканської дикастерії, розповів, що якщо говорять про культуру, все думають про щось, що тільки поглинає економічні ресурси і ніколи не питають, чи культура  сприяє розширенню можливостей роботи, відкриттю цінності іншої людини, її бачення не тільки з економічної точки зору. Він розповів чому Святий Престол буде приймати участь у круглому столі на тему спільного блага: "Мені здається, що дуже важливо бачити спільне добро, як можливість доступу до всього того, що необхідно для життя людської особистості, для життя з повною гідністю, з повагою до її прав: це елемент, який об'єднує культури і приналежність до різних релігій", - сказав священик.


За його словами, у круглому столі в Форлі візьмуть участь всі ті, хто в якийсь спосіб хоче посприяти знищенню непорозумінь між людьми. "Ми намагаємося, особливо в період економічної кризи, не тільки дати інший образ про себе, але також показати, що існують можливості виходу з цієї кризи", - сказав о. Франко Перацоло.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va