//

Святіший Отець привітав албанців з майбутнім Днем незалежності

Бенедикт XVI побажав, щоб в Албанії поширювалося Христове послання. До молитви в цій інтенції Папа закликав віруючих з приводу 950-річчя єпархії Сапі. Вона знаходиться в північній частині країни, на кордоні з Чорногорією.

 

29 вересня, на свято Михаїла тут відбудеться святкування ювілею єпархії. Урочистості очолить спеціальний посланник Папи - кардинал Сантос Абріл-і-Кастело, архипресвітер базиліки Санта Марія Маджоре в Римі. У спеціальному листі Бенедикта XVI, яким він призначив іспанського кардинала своїм представником на святкуваннях в Албанії, Святіший Отець побажав місцевим католикам зростати у вірі, яка тут проголошувалася ще з давнини. Він нагадав, що прикладом для них може бути також їхня землячка Мати Тереза.

 

Папа закликав албанців до миру між собою і з Богом. Крім того, Святіший Отець привітав жителів цієї країни з Днем незалежності, який відзначатиметься 28 листопада. Він побажав релігійного і людського розвитку, що є особливо актуальним для країни, в якій на протязі половини століття комуністична влада забороняли сповідання будь-якої релігії.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va