//

Кардинал Торан: ісламізм є ворогом християн і мусульман

Християни і мусульмани мають одного ворога - ісламізм. Так вважає кардинал Жан Луї Торан, голова Папської ради з міжрелігійного діалогу.

 

В інтерв'ю французькій "La Croix" єрарх зазначив, що мусульманські лідери Лівану дуже позитивно оцінили слова Бенедикта ХVI,  спрямовані до них під час зустрічі в Президентського палацу в Баабді. Він нагадав, що Папа висловив глибоку повагу до ісламу і зазначив, що спільне життя християнами з мусульманами в даний час  не є утопією.

 

Кардинал Торан підкреслив, що в контексті збільшення фундаменталізму і релігійної нетерпимості необхідно починати вчити повазі до людей інших віросповідань зі школи. "Всі ліванці, від початкової школи до університету, незалежно від віросповідання, вчаться з  тих же книжок і мають ті ж професії", - сказав кардинал. На його думку,  визначальним в освіті є спосіб вивчення історії. "Це ключ до майбутнього. З моїми мусульманськими співрозмовниками я завжди підкреслюю, що часто в мусульманських країнах, у книгах з історії, християни не називаються християнами, але  "невірними", - сказав єрарх. Він додав, що зміни в системі освіти повинні починатися з рішень на законодавчому та адміністративному рівнях.

 

За матеріалами be.radiovaticana.va