//

Мирослав Маринович: «Не очікуймо якихось політиків, яких ми не маємо... .голосуймо за тих, кого ми маємо»

Для держави, яка прагне демократії, зміна влади вже є позитивом. Тому навіть зміна нинішньої влади на неідеальну іншу команду уже є позитивним фактором.
 

На цьому наголосив віце-ректор УКУ Мирослав Маринович 15 вересня під час Розмови учасників Ініціативної групи «Першого грудня» на тему «Що означає сьогодні дня нас вільне слово та вільний вибір» у рамках Форуму видавців. Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

 

Зокрема, у своєму виступі Мирослав Маринович закликав усіх виконати свій громадянський обов’язок і проголосувати на виборах, які відбудуться 28 жовтня. Віце-ректор УКУ по суті, передав слова Блаженнішого Любомира Гузара, який через стан здоров’я, на жаль, не зміг приїхати до Львова на Розмову. Однак, за словами Мирослава Мариновича, він приблизно знає, що хотів сказати Кардинал Любомир, зокрема, у питанні виборів. «Він би сказав, що ми не сміємо нехтувати своїм громадянським обов’язком – взяти участь у виборах і проголосувати», – зазначив Маринович.

 

«Будьмо активні, переконуймо наших сусідів, друзів, знайомих», – наголосив він.

 

Віце-ректора католицького університету дивує, як шириться між людьми думка: «а що це дасть, хай інші голосують». Він вважає, що нам насаджують цю формулу.

 

За його словами, треба зробити так, щоб ці вибори пройшли максимально успішно. «Я не маю ілюзій щодо наших політичних партій, я не хочу їх зараз критикувати. Але я вважаю, що для держави, яка хоче бути подібною до демократії, зміна влади вже є позитивом», – наголосив Маринович. Тому, вважає він, навіть зміна цієї влади на неідеальну іншу команду уже є позитивним фактором.

 

Мирослав Маринович закликав не очікувати тих політиків, яких у нас нема, а голосувати за тих, що є. «Не очікуймо якихось політиків, яких ми не маємо. Готуймо нових політиків, а поки що голосуймо за тих, кого ми маємо».

 

Також віце-ректор УКУ просить піти на вибори і проголосувати. Йому незрозуміла позиція: «виявляється не піти на вибори – це означає бути мудрим», адже саме цього добивається нинішня влада. «Мене дивує, як можна так настільки змінити підходи, щоб робити так, як цього хоче від нас нинішня влада», – додав він.

 

Джерело: ЗІК