//

У Тунісі вбито польського місіонера

У Maнубі, неподалік Тунісу, було вбито священика Марка Рибінського. Упродовж трьох років він працював як місіонер в Тунісі. Належав до салезіанів, що провадили школу і парафію. Сьогодні, близько полудня, знайшли його мертвого з майже відрубаною головою.

 

"У спільноті його бачили востаннє в середу опівдні, - розповів архиєпископ Тунісу Марун Еліас Лаххам. – Він не з'явився на вечірню молитву. Уранці ми подумали, що він хворий. О 8 годині двоє його товаришів-селезіанів увійшли до його кімнати. Виявилося, що вона була порожньою. О 10 годині до спільноти прийшов працівник школи, в якій отець Марк був економом, і повідомив, що на шкільному складі було знайдено його тіло, і що йому перерізали горло, як баранові. Про це повідомили міліцію. Не було жодних слідів насилля, жодних ран. Йому просто перерізали горло. Ключі від складу були на місці. Працівники міліції зробили фотографії, зняли відбитки пальців. Ми очікуємо результатів розслідування", - додав архиєпископ. Відповідаючи на запитання про мотиви злочину і чи спосіб убивства не вказує на ісламську екзекуцію, він відповів: "Не знаю. Можу тільки повторити те, що я сказав: йому перерізали горло, як баранові".

 

Отець Рибінський часто писав на польських сайтах про свій досвід місіонерської роботи. Він з ентузіазмом висловлювався про туніську "жасминову революцію". "Я пишаюся тим, що я тут", - писав він за місяць до цього на порталі Wiara.pl в контексті подій, які рушили арабську лавину.

 

За матеріалами Radio Watykańskie