//

Львівський Академік вимагає від держорганів дотримання закону стосовно догналівців

Директор Інституту народознавства НАН України, академік НАН України, професор, доктор історичних наук Павлюк Степан Петрович звернувся до Головного управління Державної міграційної служби України у Львівській області з закликом  дотримання чинного законодавства щодо незаконного перебування на території України ватажка славнозвісної секти догналівців Іллі Антоніна Догнала. 

 

Подаємо текст листа:

 

 

У Головне управління
Державної міграційної служби
України у Львівській області
п. Скибі Ярославу

         Постановою Львівського окружного адміністративного суду від 17 квітня 2012 року відмовлено повністю громадянину Чехії Доґналу А.Й. у позові на право перебувати на території України. Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив 08.06.12 р.: "Апеляційну скаргу Доґнала Антоніне Йосифовича залишити без задоволення, а постанову Львівського окружного адміністративного суду від 17.04.12 р. у справі № 2а-818/12 – без змін". Таким чином громадянин Чехії Доґнал А.Й. від 08.06.12 р. порушує Конституцію України, українське законодавство у частині незаконного перебування в Україні іноземним громадянам.

 

         Звертаюсь до Вас як громадянин України, терміново здійснити дії, які є у Вашій компетенції по депортації громадянина Чехії Доґнала А.Й., який більше ніж два місяці переховується у м. Брюховичах, у монастирі сестер Василіанок, при цьому він вчинив дрібне хуліганство, завдавши жінці черепно-мозкову травму, що визнано постановою Шевченківського райсуду м. Львова від 20.07.2011 р., яка набрала законної сили.

              

Павлюк Степан Петрович
Директор Інституту
народознавства НАН України,     
академік НАН України, професор,
доктор історичних наук