//

Відбулась перша велопроща до Унева

27-28 серпня пройшла перша велопроща до Унева, в які взяли участь прихожани нашого храму. Група велосипедистів чисельністю 15 осіб після архієрейської Літургії у гарнізонному храмі Свв. Апп. Петра і Павла, котру очолив владика Гліб (Лончина), вирушили до Унева. Маршрут прощі проліг селами Пустомитівського та Перемишлянського районів.


Велосипедистам часто доводилось долати стрімкі підйоми, але й також насолоджуватись затяжними спускам.

 

О 16:00 год. учасники велопрощі прибули до Святоуспенської Лаври монахів-студитів, де разом із братією монастиря вітала учасників пішої прощі, яка прибула до Унева близько 17:00 год.

 

Після участі у молебні до Пресвятої Богородиці, наші велопрочани разом із усіма скуштували поживної вечері та відпочивши і розбивши намети на одному із пагорбів поруч із Лаврою, мали нагоду ознайомитись із монашою обителлю, відвідати її найбільші святині.

 

Великою Вечірнєю з Литією о 20:30 год. розпочались святкування празника Успіння Пресвятої Богородиці, кульмінацією яких стала архиєрейська Божественна Літургія, яку спільно із багатьма священосулжителями та вірними нашої Церкви молився Блаженніший Святослав Шевчук.

 

Після нічного спочинку велосипедисти разом із більшою частиною прочан 28 серпня вирушили до Львова. Загальна дистанція, яку довелось подолати учасникам велопрощі становить близько 110 км, тривалість перебування в маршруті слідування  10 год.

 

Загалом учасниками цьогорічної прощі до Унева за словами організаторів взяло участь близько 1500 осіб, які прибули з багатьох регіонів України, а також з Білорусі, Словаччини та Польщі.

 

Висловлюємо щиру подяку усім організаторам цьогорічної XXI Унівської прощі за сприяння у проведенні першої велопрощі до Унева. Сподіваємось, що це добре починання знайде своє продовження в майбутньому.

 

Джерело: petrapavla.org.ua