//

Християни Пакистану просять ООН захистити їхніх дітей

«Потік новин про насильство щодо дітей християн вселяє тривогу. Християнам стає все важче жити в Пакистані. Безліч християнських дівчаток та дівчат викрадають, ґвалтують, силою навертають в іслам і навіть вбивають, як у випадку Амарії Масіх, пакистанської Марії Горетті. Тепер дітей також звинувачують в богохульстві, як у випадку з 11-річною Рімші. Якщо вже беруть на приціл дітей, це означає, що дійсно досягнута межа сваволі і нелюдяності», - заявив агенції Fides о. Джеймс Чанна, директор лахорського «Центру миру», який займається міжрелігійним діалогом.

 

Після випадку з Рімші о. Джеймс, який багато років очолює Комісію з діалогу Єпископської конференції Пакистану, впритул зайнявся законом про богохульство. «Цей суперечливий закон, через який ллється стільки крові в Пакистані, продовжує бути знаряддям гонінь християн, індуїстів і навіть вірних мусульман. Це несправедливий закон, який дає можливість двоякого тлумачення. Ми, християни, давно вимагаємо відмінити його або змінити, щоб зменшити зло, яке він несе. І в цій боротьбі заодно з нами багато організацій з прав людини, створених мусульманами».

 

Християни Пакистану звертаються до уряду: «Ми наполегливо закликаємо уряд прийняти на себе відповідальність, гарантувати дотримання людської гідності та основних прав всіх громадян, яку б віру вони не сповідували». Отець Джордж вважає також, що потрібне втручання міжнародного співтовариства, спеціальної місії ООН з релігійної свободи.

 

Джерело: CREDO