//

УВАГА КОНКУРС: «Відповідальність за створіння»!

Незабаром – день Бога Творця, екуменічно-екологічне свято, яке всесвітня християнська спільнота відзначає 1 вересня за григоріанським та відповідно 14 вересня – за юліанським календарем.

 

Це свято було започатковане в 1989 році з ініціативи його Святості Димитрія І, Константинопольського Патріарха, який у спеціальному посланні закликав увесь християнський світ щорічно 1 (14) вересня, на свято початку Церковного року, об’єднатися у спільній молитві до Бога Творця всіх речей, висловити Йому вдячність за дар життя, за прекрасний світ природи, в якому живемо, просити вибачення за завдану шкоду і благати про збереження та спасіння всього створіння, яке “стогне і страждає в тяжких муках” (Рим. 8, 22).

 

В цей день на честь свята в храмах відправляються різноманітні богослужіння (подячні літургії, акафісти чи молебні) в наміренні збереження створеного Богом світу, проводяться освітньо-виховні заходи екологічного спрямування, а також реалізуються різноманітні практичні ініціативи та діла милосердя стосовно природи. Згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, кожен священик зобов’язаний виголосити в День Бога Творця спеціальну проповідь, звернувши увагу вірних на їх християнську відповідальність за природне довкілля.

 

З нагоди дня Бога Творця і з метою поширення свідомості відповідальності кожної людини за створений Богом світ, Бюро УГКЦ з питань екології вже вдруге оголошує  Всеукраїнський конкурс на тему: «Відповідальність за створіння».

 

Номінації: молитва, вірш, проповідь, роздуми-катехиза та малюнок (письмові роботи обсягом не більше 2 ст. А4, шрифт Times New Roman, кегль – 14, інтервал 1,15).

 

Умови конкурсу:

1.Тематична відповідність: роботи мають виражати християнську відповідальність за створений Богом світ – Природу.

2. Мають бути чітко вказані:

а. назва номінації;

б. назва роботи;

в. прізвище та ім'я;

г. вік та рід заняття (учням потрібно вказати школу і клас);

д. священикам необхідно вказати єпархію та парохію;

е. адреса;

є. телефон.

3. Роботи потрібно надіслати до 1 жовтня 2011 р. за адресою:

Бюро УГКЦ з питань екології

вул. Василіанок, 64

76019, м. Івано-Франківськ

або E-Mail: ekoburougcc@ukr.net

Кращі роботи будуть розміщені на сайті Бюро УГКЦ з питань екології: www.ecoburougcc.org.ua, а також видані в друком окремою збіркою. Автори найкращих робіт отримають цінні екологічні нагороди.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології