//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (20.08-26.08)

22 серпня у день Св. Ап. Матія до гарнізонного храму Львова завітав Преосвященний Владика Гліб Лончина, Апостольський Екзарх для українців-католиків у Великобританії. Очоливши Архиєрейську Божественну Літургію, він уділив дияконські свячення піддиякону Любомиру Филипчаку.

 

Греко-католицька Церква також прагне примирення з Московським Патріархатом– про це 23 серпня сказав Архиєпископ Іван Мартиняк, Митрополит Перемишльсько-Варшавський УГКЦ. Таким чином Архиєпископ підтримав заклик глави УГКЦ Святослава Шевчука до ініціювання процесу примирення з РПЦ.

 

24 серпня з нагоди 21-ої річниці від Дня проголошення незалежності України в Архикатедральному соборі Святого Юрія служилась святкова Архиєрейська Божественна Літургія.

Очолив Богослуження Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор. У спільній молитві також взяли участь, єпископ-помічник Львівський, Преосвященний владика Венедикт, священнослужителі собору Святого Юрія, парафіяни храму та чисельна громада м. Львова.

 

У цей день на центральній площі Львова служилась екуменічна молитва за Україну. Очолили акафіст до Пресвятої Богородиці духовенство Греко-Католицької, Православної та Римо-Католицької громад Львова. Співом молитву супроводжувала Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик».В кінці акафісту священнослужителями була виголошена молитва за Україну.

Опісля, зі своїм словом до громади звернулися Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський та Високопреосвященний владика Макарій, митрополит Львівський УАПЦ.

 

Під час семінару «Для вас я єпископ, з вами я – християнин», організованого Інститутом релігії та суспільства УКУ і проведеного 25 серпня у конференц-залі Філософсько-богословського факультету УКУ ( вул. Хуторівка, 35а)
о. Петро Ґаладза, професор Інституту східнохристиянських студій ім. Митрополита Андрея Шептицького в Оттаві розкрив слухачам тему: «Літургічне пояснення чину єпископської хіротонії»

Пропонуємо відеозапис доповіді о.Петра.

 

26 серпня 2012 року відбулась Архиєрейська хіротонія ректора Українського католицького університету, громадського діяча, провідного науковця отця Бориса Ґудзяка. Напередодні нововисвячений Апостольський Екзарх для українських греко-католиків Франції, Швейцарії, Бельгії, Голландії та Люксембургу розповів в інтерв’ю ZAXID.NET про те, які зміни чекають на Український католицький університет, чи багато греко-католиків у Франції і як духовній людині на парламентських виборах прийняти вільне та моральне рішення.

 

Опісляу Львові урочисто відкрили Колегіум ім. патріарха Йосипа Сліпого Українського католицького університету. Глава УГКЦ Святослав (Шевчук), владика Борис (Ґудзяк) у співслужінні з єпископами та священиками провели чин освячення новозбудованого Колегіуму.

 

Нещодавно вийшов друком «Заповіт» Патріарха Йосифа Сліпого, книга, яка згідно задуму єпископа Михаїла Колтуна, призначена для ознайомлення молодого покоління з життям Патріарха Йосифа.

 

А також до вашої уваги:

"Все, що робить Церква, має мати євангелізаційну мету", - Блаженніший Святослав про деякі фундаментальні питання


Блаженніший Святослав в Коломиї. Літургія, проповідь, прес-конференція

 

Глава УГКЦ: Діалог з невіруючими – виклик для нашої Церкви

 

"Віра без дії - мертва" - голова УГКЦ

 

 

Лист-привітанняБлаженнішого Святослава до вірних УГКЦіз нагоди 21-ї річниці Незалежності України

 

Чин архиєрейського найменування отця Бориса Ґудзяка (відео)

Проповідь Блаженнішого Святослава під час хіротонії владики Бориса Ґудзяка (відео)

Подячне слово владики Бориса після хіротонії(відео)

Вітання Папського нунція владиці Борису після хіротонії (відео)

 

Анонси:

Сестри Катехитки Святої Анни запрошують молодих дівчат віком від 16 років на Духовні Реколекції, які розпочнуться 31 серпня, у п’ятницю ввечері і закінчуться 2 вересня, у неділю після обіду.
Тема реколекцій: “Моє покликання від Бога, яке воно?” або “Стань, ким ти є!”

 

Українські прочани, учасники всеукраїнської прощі до Риму, яка відбудеться у жовтні, зустрінуться з Папою Римським та матимуть змогу взяти участь в урочистій Літургії в центральному Соборі Католицької Церкви, Соборі св.Петра, - повідомив журналістам Глава УГКЦ під час прес-конференції у Коломиї.