//

Завдяки реставрації базиліки св. Августина алжирські мусульмани відкривають Христа

Завдяки щедрості Папи Бенедикта XVI в Алжирі значно просунувся процес відновлення базиліки Св. Августина в Аннабі. Заледве в ста метрах від цієї святині знайшли рештки античного міста Гіппон, а також залишки базиліки Паціс, де був єпископом святий Августин.

 

В інтерв'ю для «L'Osservatore Romano» про це розповів місцевий ординарій Паул Десфаргес. Він інформує, що до реставрації базиліки долучилося чимало жертводавців: разом з Папою пожертви склали уряди Алжиру і Франції, а також єпархії та монастирі з усього світу.

 

У церкві служать троє августинців. «Було б їх ще більше, якби не постійні проблеми з візами», – зазначає наступник св. Августина з Гіппону. Саме їхня присутність і молитва додають специфічності цьому місцю, куди з цікавості зазирають навіть мусульмани.

 

В Алжирі, християни становлять меншість, і є, як правило, іноземцями. Але є і місцеві новонаверні. «Ми називаємо їх друзями св. Августина, бо вони мають частку в його досвіді. У глибині душі вони виявили присутність Бога, і тепер моляться до Ісуса. Їх доля не є легка. Оскільки інші не завжди поважають і толерують їхній вибір і свободу совісті», – каже ординарій Гіппону.

 

За матеріалами radiovaticana.org