//

Іспанія: богопосвячені діви про нову євангелізацію

"Богопосвячені діви і нова євангелізація" (El Orden de las Vírgenes y la Nueva Evangelización) – під таким гаслом у місті Сантандер на півночі Іспанії триває XXII Національне Зібрання Богопосвячених Дів. Як повідомляє Радіо Ватикану, в ньому бере участь 70 жінок з усієї країни.


Зустріч відбувається у місцевій єпархіальній семінарії Монте Корбан. Його учасником є також єпископ Хоакін Марія Лопес де Андухар, який за рішенням іспанського єпископату відповідає за богопосвячених дів.


Програма включає конференції на тему богопосвячених дів у останніх документах Церкви, викликів, з якими вони стикаються у даний час, а також їх формації. Особлива увага приділяється ролі богопосвячених дів у новій євангелізації. 23 серпня учасники вирушили у паломництво до монастиря св. Tорібіо, де триває Ювілейний Рік під гаслом "Хрест – знак любові". У монастирі зберігається фрагмент Святого Хреста, і в силу папської булли від 1512 року відзначається ювілейний Святий Рік. Цьогоріч виповнюється 500 років з дня видання папської булли.


В Іспанії налічується близько 100 богопосвячених дів, а впродовж останніх років зростає інтерес до цього стану життя. Прийняття такого покликання у Церкві не вимагає якоїсь особливої зовнішньої зміни. Кожна з богопосвячених дів залишатися у своєму середовищі життя і праці, може залишатися у своїй сім'ї, жити у власній квартирі. Діви знаходяться у постійній залежності від єпископа і під його керівництвом у різних формах беруть участь у житті спільноти віруючих.


XXII Національне Зібрання Богопосвячених Дів завершиться 25 серпня.