//

У Львові в День незалежності молились акафіст за Україну

24 серпня, в день 21-ої річниці проголошення Незалежності України на центральній площі Львова служилась екуменічна молитва за Україну.

 

У спільному Богослуженні взяло участь кілька тисяч львів’ян та гостей міста.

 

Очолили акафіст до Пресвятої Богородиці духовенство Греко-Католицької, Православної та Римо-Католицької громад Львова. Співом молитву супроводжувала Львівська академічна чоловіча хорова капела «Дударик».

 

В кінці акафісту священнослужителями була виголошена молитва за Україну.

 

Опісля, зі своїм словом до громади звернулися Преосвященний владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський та Високопреосвященний владика Макарій, митрополит Львівський УАПЦ.

 

Зокрема, владика Венедикт у своїй промові подякував усім за присутність та спільну молитву і наголосив, що: «Наші земляки не десятками років, та століттями змагалися, щоб бути вільними. Але Бог саме нашому поколінню дарував цю свободу. Тому і ми вміймо бути вдячні Богові за цей дар, який сьогодні маємо. Труднощі і проблеми завжди були і будуть – додав Преосвященний владика Венедикт, – але якщо ми будемо жити вірою, що Бог нам дарував цю незалежність, ця свобода буде все більше ставати реальністю по всіх закутках нашої дорогої України», і виголосив многоліття усьому українському народу.

 

Роман Соколенко,
прес-служба Львівської архиєпархії