//

Папська телеграма з нагоди 25-річчя Руху «Духовного усиновлення зачатої дитини»

Щоб участь у цьому починанні стала нагодою для поглиблення особистих та спільнотних зв’язків з Христом, впізнаваним у кожній зачатій дитині. Таке побажання знаходимо у телеграмі Святішого Отця Бенедикта XVI, надісланій з нагоди 25-річчя ініціативи на захист життя «Духовне усиновлення зачатої дитини», відзначення якого проходить під гаслом «Церква – дім життя».

 

Ця ініціатива, що полягає в молитві протягом дев’яти місяців в наміренні захисту життя, що має народитися, постала 1987 року у Варшаві, в середовищі душпастирської групи, пов’язаної з прощами до Марійської святині на Ясній Горі в Ченстохові. Згодом це починання поширилося на цілу Польщу та закордон. Саме під час урочистого Євхаристійного богослуження на Ясній Горі з нагоди 301-ї пішої прощі з Варшави, в рамках якої проходили відзначення 25-річчя згаданого руху на захист життя, кардинал Казімєж Нич, Варшавський архиєпископ, зачитав Папське привітання.

 

Святіший Отець висловлює своє признання людям, які з глибокою вірою поширюють євангельські цінності життя та любові, протистоячи загрозам аборту, евтаназії та патологіям родинного життя. Бенедикт XVI висловлює побажання, щоб ця ініціатива дедалі більше проникатиме в серця людей, для того, щоб зростала духовна допомога дітям, життя яких під загрозою, подружжям, що зазнають труднощів у прийнятті нового життя, та родинам, які переживають трагедію аборту.

 

Джерело: Радіо Ватикан