//

Конгрегація Католицької Освіти чекає «весни покликань»

Згідно зі статистичними даними, які представила Конгрегація Католицької Освіти, за останні 10 років збільшилося число клириків і монахів, що навчаються на філософських і теологічних факультетах католицьких університетів і семінарій. Це може говорити про наближення справжньої «весни покликань», принаймні в деяких регіонах світу, – вважає Ватиканське видання «L'Оsservatore Romano».

 

Цей феномен найбільше стосується країн Азії та Африки. Тут спостерігають найвище зростання числа потенційних кандидатів до священства. Наприклад, в країнах Азії від 2000 до 2010 р. їхня кількість збільшилася від 25 тис. до 30 тис., в основному за рахунок таких країн, як Південна Корея, Японія, Філіппіни, Індія, В'єтнам і Китай. В Африці кількість учнів теологічних і філософських факультетів за останні 10 років збільшилася від 20 тис. до 27 тис.

 

Щодо Близького Сходу, то тут негативно вплинула криза і відсутність миру, що змусило християн емігрувати до спокійніших країн. Кількість студентів зменшилась від 800 осіб 2000 р. до 700 2010 р. У Європі, незважаючи на спокійні умови, кількість студентів зменшилась від 27 тис. 2000 р. до 20 тис. 2010 р. В Америці зростання кількості потенційних кандидатів до священства спостерігають на Півночі, але в інших частинах незначне зменшення.

 


Незважаючи на це, завдяки зростанню кількості студентів в Азії та Африці, їхня загальна кількість в світі збільшилася. Наголошують, що ці цифри оприлюднили до Року Віри, який розпочнеться у жовтні 2011, і нової євангелізації, до якої закликав Бенедикт XVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org