//

У Сальвадорі молилися за працю і покращення економічної ситуації

Тисячі мешканців Сальвадору взяли участь в традиційній процесії на честь Спасителя Світу, пов’язаній із святом Преображення Господнього. Процесію, що пройшла вулицями столичного міста Сан Сальвадор, очолив архиєпископ цього міста Хосе Луї Ескобар Алас.


Учасники ходи несли фігуру Христа-Спасителя, покровителя Сальвадору, прикрашену квітами. Перед катедральним храмом її розмістили на постаменті у вигляді земної кулі. Вірні могли споглядати сцену преображення на Горі Тавор, кульмінацією якої було вбрання Відкупителя Світу в білу одіж, феєрверки, музика, спів і гучні оплески.


Архиєпископ Ескобар Алас зазначив, що свято відображає істоту Бога, і народ святкує його від 1525 року. «Кожного року ми зустрічаємося в цьому місці і цього дня, щоб споглядати віру в Ісуса, преображеного в славі»,– додав він. Серед чисельних намірень, з якими вірні прибули на цьогорічну урочистість, переважали прохання про знайдення місця праці і покращення економічної ситуації в країні. Відповідно до офіційних даних, в бідності проживає 38 відсотків населення, загальна кількість якого становить понад 6 мільйонів, а рівень безробіття в Сальвадорі становить 36 відсотків.


За матеріалами radiovaticana.org