//

Святішого Отця запрошують до Румунії

Андрей Марга, міністр закордонних справ Румунії, повідомив, що у вересні прибуде до Ватикану, щоб запросити Бенедикта XVI в країну. За словами румунського міністра, в Румунії вже почалася підготовка до прийняття Понтифіка. Марга додав, що для країни візит Папи, коли він відбудеться, "стане великою честю і залишиться яскравою сторінкою історії. (...) Папа Бенедикт є однією з найвизначніших постатей богослов'я і культури нашого часу", – додав доктор філософії та колишній ректор університету.

 

Міністр повідомив, що в межах підготовки до візиту, влада готова сприяти у вирішенні існуючих спірних проблем, серед яких реституція майна, конфіскованого у Греко-Католицької Церкви. Андрей Марга наголосив, що з багатьох питань в Румунії та Святого Престолу є однакова думка, наприклад, що стосується свободи релігії, поваги до життя і гідності людини. Він згадав численні заяви Святого Престолу на захист румунських емігрантів у Західній Європі.

 

Іван Павло II відвідав Румунію в травні 1999 року і був першим і єдиним на сьогодні Понтифіком, який прибув з візитом в країну з православною більшістю. 84% румунів вважають себе православними, католики становлять тут трохи більше 5%.

 

За матеріалами:  radiovaticana.org