//

Спадщину Павла VI згадають в Африці

1 серпня в Найробі розпочнеться великий конгрес "Павло VI і Африка". Його організатори зазначають, що для всього континенту цей папа є знаковою фігурою. "Африканці вважають його своїм татом», - повідомив професор Евженіа ді Кара, координатор форуму. Він нагадав, що ще будучи архиєпископом Мілану, він вперше ступив на африканську землю. Саме в той час він полюбив цей континент, стверджує викладач Інституту Павла VI в Найробі. Він був прихильником євангелізації народів Африки через своєрідну інкультурацію  віри, причому, "в епохальному новому вимірі". Для всіх цих народів початок поглиблення віри і євангелізації пов'язані з Павлом VI, стверджує професор де Кара.

 

За його словами, серпневий форум буде базуватися на чотирьох основних темах: "Першою є теологічний фундамент місіонерської діяльності, другою - інкультурація віри, здійснення якої Павло VI бачив визначальною тут, в Африці, уже в 1960-і рр. через дух відновлення і новий життєвий і культурний потенціал, вкорінені в Євангелії. Третя тема - відповідальність Церкви перед суспільством за сприяння миру і справедливості, а четверта - перспективи освіти та сім'ї ".

 

Професор упевнений, що подібні зустрічі цікаві для церковних діячів і вчених з усієї Африки. Ті, кого цікавить дана тематика за межами континенту, зможуть ознайомитися зі змістом доповідей і дискусій у виданому після завершення конгресу збірнику.

 


За матеріалами radiovaticana.org