//

Португалія: мовчання і цензура

  "Мовчання і цензура в масовій комунікації" - над такою темою будуть роздумувати учасники Днів комунікації в Португаліі, які пройдуть 27-28 вересня у Фатімі з ініціативи місцевого єпископату. Тема форуму співзвучна з девізом Всесвітніх днів масової комунікації 2012 р., яку запропонував Бенедикт XVI - "Мовчання і слово: шлях до євангелізації".

 

У своєму посланні Святіший Отець підкреслив нерозривний зв'язок, який існує між мовчанням і словом в євангелізації діяльності. "Мовчання є інтегральною частиною комунікації, і без нього слова не будуть наповнені змістом, - писав Понтифік, - В мовчанні ми чуємо і краще дізнаємося самих себе, народжується і поглиблюється думка, ми більш чітко розуміємо те, що хочемо сказати, чи те, чого чекаємо від іншого, робимо вибір, як показати себе. Якщо ми мовчимо, ми дозволяємо іншій особі говорити (...), щоб не бути прив'язаним тільки до наших слів або нашої ідеї, без відповідного обміну думками. Таким чином відкривається простір взаємного слухання і стають можливими більш повні міжлюдські відносини ", - вважає Папа.

 

На заході в Фатімі виступлять католицькі єрархи з Португалії, а також журналісти і фахівці в сфері медіа. Єпископ Лісабона познайомить учасників форуму з динамікою створення інформації і реакцією на неї Церкви. Крім того, відбудеться круглий стіл на тему «Мовчання і цензура в релігійній комунікації". Учасники форуму також роздумуватимуть про мовчання і цензуру в сучасному медійному просторі. Закінчиться захід конференцією на тему "Свобода, відповідальність, регулювання".

 

За матеріалами radiovaticana.org