//

У російському лісі знайшли бочки з людськими ембріонами

У лісі під російським Нев’янськом (Свердловська обл., Урал) грибники 22 липня знайшли бочки з людськими ембріонами. Тару викинули абияк, тому кришки зіскочили і вміст вилився.

 

«У чотирьох 50-літрових пластикових бочках було близько 50 ембріонів, оброблених формальдегідом. До ембріонів було прикріплено бирки, де вказано прізвище та цифри – імовірно, номери палат медичного закладу, в якому лежали жінки», – сказав керівник прес-служби обласного управління МВС Валерій Горєлих.

 

За однією з версій, один медичний заклад міг відправити машину з біологічним вантажем до іншого, а там відмовилися його прийняти.

 

У відділі МВС Нев’янська стверджують, що сині ємності для води, в яких знайдено ембріони, привезено з іншого району або з Єкатеринбурга. «Район у нас маленький, і такої кількості абортів, викиднів і мертвонароджених дітей просто не буває», – пояснили у місцевій поліції.

 

За іншою версією, організація, яка займається утилізацією таких «відходів», просто не виконала пред’явлені для таких випадків вимоги і вирішила викинути вантаж у лісі обік траси Нижній Тагіл – Єкатеринбург.

 

Голова Синодального інформаційного відділу РПЦ Володимир Легойда заявив 24 липня, що знаходження решток людських ембріонів в уральській лісосмузі гранично жорстко ставить питання про ставлення суспільства до ненароджених дітей.

 

«Трагічна доля цих загиблих ще до народження свідчить про деградацію нашого суспільства і спонукає мене ще раз нагадати всім слова Святішого Патріарха: секулярне суспільство проголошує відносність моралі, посилаючись на свободу і права людини, але якщо немає абсолютного і загальноприйнятого критерію розрізнення добра і зла, то можливі найнеморальніші вчинки».

 

Представник Московського Патріархату підкреслив, що суспільство і держава ніколи не вирішать демографічну проблему, якщо люди продовжують ставитися до своїх ненароджених дітей як до сміття або сировини для медичної промисловості.

 

Джерело: CREDO