//

Прем'єр Великобританії виступив за носіння релігійних символів на роботі

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон вважає, що потрібно дозволити носіння релігійних символів на роботі. Як повідомили 12 липня британські ЗМІ під час свого вчорашнього виступу на телебаченні Камерон заявив про необхідність швидких змін до відповідного закону. Консервативний депутат Девід Девіс запитав його про випадок бортпровідниці британських авіаліній Наді Евейда, якій заборонили носити натільний хрестик під час роботи. Співробітниця авіакомпанії звернулася спочатку в британський суд, після відмови якого її справу розглядає Європейський суд з прав людини.

 

Евейда, член п'ятидесятницької громади, була звільнена з роботи у вересні 2006 р. після того, як відмовилася знімати срібний хрестик під час польотів. Після зміни уніформи "British Airways", через рік вона повернулася на своє робоче місце. Фасон нового одягу робив невидимим натільний хрестик. Наді Евейда стверджує, що, наприклад, мусульмани і сикхи можуть носити свій релігійний одяг. Таким чином, християни піддаються дискримінації, коли їх змушують ховати символи своєї віри.

 

Кемерон заявив, що він виступає на захист права на носіння релігійних символів на робочому місці. Це відноситься до "фундаментальних свобод", сказав прем'єр-міністр.

 

За матеріалами radiovaticana.org