//

Єпископи Зімбабве надіються на краще майбутнє

Хоча ситуація в Зімбабве і надалі погіршується, ми не можемо втрачати віри і надії на краще майбутнє. Про це написали католицькі єпископи цієї африканської країни, звертаючись як до емігрантів, так і до тих, хто ще залишився у країні.

 


За останніми даними, щодня принаймні тисячу осіб переходять кордони країни, шукаючи кращих умов життя. Ще кілька десятків років тому цю країну називали зерносховищем Африки і вона експортувала продукти харчування на весь континент, а тепер терпить голод, що і спричиняє настільки масову еміграцію.

 


Єпископи вказують на поширення корупції, яка обмежує свободу слова і преси, а також залякує кожного, хто осмілюється мислити інакше, ніж партія влади. Незважаючи на обмеження у свободі діяльності, Католицька Церква роками допомагає найбільш потребуючим і бореться за повагу до прав людини.

 


«Зміна теперішньої ситуації вимагає багато часу і терпеливості» - пишуть єпископи Зімбабве, в той же час закликаючи не втрачати віри в те, що ненависть можна перемогти любов’ю, брехню-правдою, а страх – відвагою. «Це дорога Євангелії, яка веде нас до свободи і правди» - підсумували єрархи.

 

За матеріалами: radiovaticana.org