//

Четверта річниця заснування спільноти Лярш-Ковчег

5 липня 2012 року, Преосвященний Владика Венедикт очолив Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (пр. Червоної Калини, 70), з нагоди четвертої річниці заснування спільноти Лярш-Ковчег. Ця спільнота об’єднує людей з розумовою неповносправністю, асистентів та волонтерів на п’ятьох денних програмах-майстернях.

 

Одна із майстерень Ляршу знайшла собі притулок при парафії Різдва Пресвятої Богородиці, що у Сихові (парох о. Орест Фредина). У парафіяльній спільноті, людей розумово неповносправних, називають  друзями, вважаючи їх вчителями дружби та простоти життя. На сьогодні 69 друзів є учасниками  програм майстерень, розповіла п. Оксана Магура.

 

У  роздумах над євангельським читанням (Мт. 12, 46-13, 3), Преосвященний Владика застановився над роллю і значенням родинних зв’язків у житті кожної людини - «тому що незалежно від соціального статусу, професії, займаної посади, кожен із нас має родину з лона якої походить і дорожить нею протягом цілого життя. Отож багатьох здивувала доволі різка відповідь Ісуса своєму родичу: «Он Твоя мати і Твої брати стоять надворі, бажаючи говорити з Тобою. Він відповів тому, що говорив до Нього: Хто Моя мати і хто Мої брати? І, вказавши рукою на Своїх учнів, мовив: Ось Моя мати й Мої брати! Бо хто чинить волю Мого Отця, що на небі, той Мій брат, сестра й мати».

 

«Саме так, усі ми є дітьми єдиного Бога, хоч нерідко серед найрізноманітніших життєвих обставин, забуваємо про те, що кожен мій ближній, друг він чи недруг є моїм братом. Якщо б кожен з нас будував свої взаємини з іншими базуючись на любові, на повазі та взаєморозумінні то довколишній світ був би просто чудовий. То ж починаймо будувати наші взаємини з іншими на фундаменті любові» - завершив Архиєрей.

 

Після завершення Архиєрейської Літургії і подячних слів Владиці Венедикту, о. Оресту Фредині, о. Олегу Жаровському, члени спільноти Лярш-Ковчег разом із гостями та духовенством перейшли до приміщення парафіяльної катехетичної школи, щоб продовжити урочистості з нагоди святкування міні-ювілею.

 

Прес-служба Львівської архиєпархії