//

Поліцейським-пасторам заборонили молитися «в ім'я Ісуса»

Пасторам-добровольцям, які служать офіцерами в Департаменті поліції в Charlotte-Mecklenburg в Північній Кароліні (CMPD), заборонили молитися «в ім'я Ісуса Христа» на публічних заходах. Послугами пасторів в Департаменті користувалися багато років, щоб не тільки підтримувати офіцерів, жертв злочинів та їх сім'ї, але також і для здійснення молитов на публічних церемоніях і заходах.

 

Террі Сартейн, старший пастор Horizon Christian Fellowship і священик CMPD, недавно мав молитися на церемонії, але потім він відмовився, коли йому сказали, що він більше не може молитися «в ім'я Ісуса Христа» на публічних заходах чи в громадських місцях.

 

Йому повідомили про це по телефону, і сказали, що він може відмовитися, тому що «вони дійсно поважають мою віру і роботу, яку я провів як священик». Сартейн пропрацював з CMPD 7 років. «Я розумію позицію уряду, але вона мені не подобається. Я не збираюся йти на компроміс », - сказав Сартейн.

Він додав: «Вірять люди в це чи ні, в Ісуса є правосуддя, божественні права над кожною людиною ... Важливість полягає не в самих словах« в ім'я Ісуса », а в тому, що Ісус дав мені Своє життя, а мені нічого запропонувати. Християни можуть запропонувати тільки Христа ».

 

Мер Джон Діггс, який курує програмою священиків-добровольців Департаменту, сказав, що рішення прибрати ці слова з молитви було прийнято місяць тому. Мета, за його словами, - показати повагу до інших релігій, які сповідують більше двох тисяч працівників Департаменту. «Це не спроба принизити чиїсь християнські вірування, - сказав Діггс. - Це для того, щоб показати повагу до всіх релігій в нашій організації. CMPD не є чиєюсь церквою».

 

Джим Кронквіст, колишній методистський служитель, який зараз є членом ACLU і практикуючим юристом, сказав, що CMPD прийняла правильне рішення, і що давно потрібно було це зробити. «Недоречно змішувати релігію з функціями державних агентів», - сказав Кронквіст.

 

Але Барбара Веллер, адвокат Християнської юридичної асоціації, не згідна з цим, вона каже, що рішення виходить з «нетерпимого і фанатичного відношення».
 

 

За матеріалами: cnlnews.tv