//

Шотландська школярка зібрала для католицької організації 50 тис. доларів

Школярка з Шотландії, яка збирала гроші для католицької благодійної організації, перемогла заборону на свою діяльність.


9-річна Марта Пейн, яка навчається в початковій школі «Lochgilphead», з кінця квітня стала викладати на своєму блозі «NeverSeconds» фотографії свого обіду. Вона оцінювала кожне блюдо за його корисність, смак і кількість шматків, якими його можна з'їсти.


Її метою було зібрати 11 000 доларів для католицької благодійної організації під назвою «Mary's Meals», щоб її члени змогли побудувати кухню в школі в Малаві, Африка. Уже через пару тижнів вона змогла зібрати третину необхідної суми.


Але після того, як у національній газеті 14 червня з'явилася стаття про її блог під назвою «Пора звільнити кухарів», заступник директора попросила дівчинку припинити вести свій блог.


«Сьогодні вранці мене забрала з уроку математики заступник директора і повела в свій кабінет, - написала Марта у своєму блозі. - Мене попросили не викладати більше фотографії шкільних обідів через статтю в газеті. Я думаю, що в мене не вийде зібрати гроші для організації».


Але шкільне керівництво анулювало своє рішення після негативного відгуку громадськості.


При цьому тимчасова заборона допомогла школярці зібрати більше грошей ніж вона очікувала - за один день пожертви перевищили 50 000 доларів.


Mary's Meals - організація, заснована в 2002 році, забезпечує дітей шкільними обідами в світі, що розвивається. Вона годує 600 000 дітей в 16 найбідніших країнах.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv