//

Бенедикт XVI: економіка і праця близькі християнському посланню

22 червня в Клементійській Залі Апостольського палацу у Ватикані Бенедикт XVI прийняв на аудієнції близько 100 членів найбільшої італійської сільськогосподарської асоціації "Coldiretti". Понтифік висловив своє захоплення діяльністю організації на користь сімей, що живуть і працюють в італійських селах. "Суспільство, економіка і праця не є сферами виключно світськими і далекими від християнського послання", - сказав Святіший Отець. Він підкреслив, що "Церква ніколи не була байдужою до якості життя людей, умов їх роботи, а навпаки, завжди відчувала обов'язок піклуватися про людину і ті місця, де вона живе і працює, щоб вони ставали більш людськими". Бенедикт XVI зазначив, що для цього Церква користується допомогою організацій, які черпають своє натхнення з соціального навчання Церкви, до яких і належить "Coldiretti".

"Тривала економічно-фінансова криза, з її невизначеними наслідками, ставить підприємців, що працюють в сфері сільського господарства та рибальства, перед обличчям викликів маловідомих і безумовно важких, - сказав Папа. - Ви покликані до того, щоб відповісти на них як християни, розвиваючи оновлене і глибоке відчуття відповідальності, практикуючи солідарність і взаємний розподіл "

Святіший Отець звернув увагу, що у фундаменті сучасної економічної кризи знаходиться криза моральна, і, щоб з неї вийти, в першу чергу необхідно "відкрити заново ті духовні цінності, від яких потім народяться ідеї, проекти і дії".

"Через вашу соціальну діяльність ви свідчите про новизну Євангелії, і тому маєте потребу в постійній опорі у Христі, в молитві, щоб черпати духовну енергію і з новим ентузіазмом реалізовувати вашу діяльність", - зазначив Бенедикт XVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org