//

Кардинал Бертоне: гарантувати безкоштовне та ефективне лікування від СНІДу

 22 червня кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне звернувся із закликом до міжнародного співтовариства, а також до окремих країн та жертводавців, терміново надати хворим на СНІД безкоштовне та ефективне лікування. "Треба щоб був гарантований повсюдний доступ до лікування, починаючи від матерів і дітей! В цьому залі, від імені Святішого Отця, я стаю голосом багатьох людей, які страждають, багатьох хворих, які не мають голосу. Не будемо втрачати часу і заінвестуєм всі необхідні ресурси! ", - звернувся єрарх.

 

Виступаючи перед учасниками VIII міжнародної конференції з проблем СНІДу, що проходить в Римі з ініціативи "Товариства св. Егідія ", кардинал Бертоне наголосив, що Католицька Церква, з моменту відкриття смертельного вірусу активно сприяє боротьбі з його поширенням, а також турботі про хворих і їх сім'ях у медичній, соціальній, духовній та пастирської сферах. "На сьогоднішній день близько 30% всіх центрів лікування ВІЛ / СНІД у світі, є католицькими", зазначив єрарх. Він нагадав, що діяльність Церкви у цій сфері полягає в залученні уваги суспільства до проблеми, проведенні профілактики і медичної освіти, підтримці сиріт, розповсюдженні ліків і продуктів, домашньої допомоги, діяльності лікарень, центрів, терапевтичних установ, співпраці з урядами, роботі в тюрмах, катехизації, розробці спеціальних курсів доступних в інтернеті, створення груп підтримки хворих.

 

"Я хочу, щоб на цій конференції, в якій беруть участь багато відповідальних за сферу охорони здоров'я, могли народитися конкретні пропозиції щодо порятунку життя тих, хто в світі є найбільш слабким і, в той же час, найбільш відповідальним за майбутнє - дітей і їхніх матерів ", - сказав кардинал Бертоне.

 


За матеріалами radiovaticana.org