//

Святий Престіл і Чорногорія ратифікували базову угоду

 21 червня кардинал Держсекретар Тарчізіо Бертоне та Президент Чорногорії Філіп Вуянович обмінялися ратифікаційними документами двосторонньої базової угоди. Вона була підписана у Ватикані ще 24 червня 2011. Документ визначає рамки діяльності Католицької Церкви в Чорногорії та її відносини з державою. У церемонії взяли участь єрархи Католицької Церкви та представники влади балканської держави.

 

"Сьогодні дуже знаменний день для відносин між Святим Престолом і Чорногорією, бо цим урочистим актом завершується переговорчий процес, розпочатий два роки тому, за висновком базових угод, що закріплює прекрасні відносини між двома країнами", - сказав кардинал Бертоне під час церемонії і підкреслив, що релігійна свобода кожного громадянина і суспільства в законних рамках  відноситься до основних вимог сьогоднішньої західної культури і є необхідною умовою для захисту прав людини в будь-якому куточку планети.

 

Держсекретар зазначив, що обмін ратифікаційними документами лежить в інтересах не тільки Ватикану, але і Чорногорії. Це "сприятиме не тільки позитивному іміджу Чорногорії на міжнародній арені, але також буде допомагати  в подоланні проблем, успадкованих від минулого періоду, а також побудові кращого майбутнього: майбутнього взаємної поваги та співробітництва між релігійними громадами країни і державною владою в повній гармонії між народами і релігіями країни ", - висловив упевненість кардинал Держсекретар.

 


За матеріалами radiovaticana.org