//

Бенедикт XVI зустрівся з членами Асамблеї у справах допомоги Східним Церквам

21 червня Бенедикт XVI прийняв на аудієнції учасників cесії Асамблеї у справах допомоги Східним Церквам (ROACO). Форум організації проходив у Римі 18-20 червня. Звертаючись до присутніх, Папа зазначив, що актуальна соціально-економічна ситуація має наслідки для церковного життя в тому числі і на Сході - "батьківщині стародавніх християнських традицій". Святіший Отець сказав, що сучасна нестабільність і небезпека ускладнюють діалог, що перешкоджає спокійному і мирному співіснуванню між народами, повазі до прав людини, особливо до свободи віросповідання. За словами Святішого Отця, це право повинно гарантуватися не тільки щодо публічного визнавання віри, але й також щодо пастирської, освітньої та соціальної діяльності.

 

Бенедикт XVI звернув увагу на проблеми в Сирії та висловив свою близькість до невинних жертв конфлікту в цій країні. Він висловлював сподівання, що молитва і діяльність Церкви, "стане єлеєм втіхи" і допоможе підтримувати світло надії в ці моменти темряви. Папа закликав міжнародне співтовариство допомогти Сирії вийти з кризи і гарантувати населенню необхідну гуманітарну допомогу.

 

"Будьте завжди символом любові, яка виходить з серця Христа і являє Церкву світові в Її справжній сутності і місії, ставлячи Її на служіння Богу, який є Любов’ю", - закликав членів Асамблеї у справах допомоги Східним Церквам Бенедикт XVI.

 

За матеріалами radiovaticana.org