//

Завершився вишкіл аніматорів "Надія є - 2"

Як повідомлялося раніше, в смт. Дашава відбувся єпархіальний вишкіл аніматорів «Надія є – 2», метою якого було підготувати аніматорів для численних християнських таборів, що проходитимуть цього літа на теренах Стрийської єпархії.

 

Що відрізняло цей вишкіл від десятків подібних вишколів у інших єпархіях – так це те, що молодь мала змогу практично використовувати набуті знання та навики із понад 150 дітьми, що брали участь у пришкільному оздоровчому таборі при Дашавській ЗОШ.

 

Кожного дня на вишкіл прибували фахівці в певних ділянках, що навчали аніматорів таких дисциплін «Етапи організації духовно-вишкільних таборів для дітей та молоді»,  «Кадрове забезпечення та розподіл обов’язків», «Скаутська метода таборування», «Пластунська метода таборування», «Ігрологія», «Банси», «Салезіянська метода таборування», «Праця в команді», «Конфліктологія», «Аніматорство». Підсумковим іспитом для учасників вишколу стало те, що вони повинні були пройти 1 день практики на інших пришкільних таборах у Стрийському районі. Групи по три аніматори забезпечили дозвілля дітей у таких школах: Семигинівська ЗОШ, Любинцівська ЗОШ, Дулібська ЗОШ, Лисовицька ЗОШ, Кавська ЗОШ, Лисятицька ЗОШ, Угерська ЗОШ, Дашавська ЗОШ.


Кілька годин праці у незнайомому місці і незнайомими дітьми показало те, що аніматори чудово засвоїли знання, які їм давалися на вишколі. Успіх їхньої праці був дещо неочікуваним навіть для самих організаторів вишколу: Голови Комісії у справах сім’ї та мирян Стрийської єпархії о. Олега Кобеля та Голови Комісії у справах молоді Стрийської єпархії о. Олександра Ройка.

 

Кілька вчителів вище названих шкіл з великим захопленням висловлювалися про працю аніматорів та просили про подальшу співпрацю. Завершенням іспиту стало написання короткої статті-звіту кожної з груп аніматорів. Кращі з них подано нижче.


В останній день вишколу всі 22 його учасників отримали єпархіальні посвідки, що дають їм право брати участь в таборах і працювати з дітьми та молоддю. Окрім представників Стрийської єпархії, такі посвідки отримали по одному представнику Івано-Франківської та Львівської митрополії, а також Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

 

Закінчивши вишкіл, кілька аніматорів відразу ж на другий день приступають до праці на таборах у своїх парафіях, а решта допомагатимуть протягом липня-серпня цього року.

 

Ящо хтось із священиків потребуватиме допомоги аніматорів прошу зголоситися за тел.: 097 224 34 45, о. Олег Кобель.

 

Велика вдячність дирекції, вчителям та працівникам школи в особі їх директора Греська Івана Олексійовича за надану можливість провести такий табір-вишкіл, що тривав з 10 по 19 червня 2012 року.

 

Повідомив о. Олег Кобель,
голова Комісії у справах сім’ї та мирян Стрийської єпархії УГКЦ