//

У Севастополі костел пробували перетворити на звіринець

19 червня зранку прибудова будівлі колишнього кінотеатру «Дружба» на площі Ушакова, де раніше знаходився католицький костел св. Климента, наповнилася звірячими криками і хором людських голосів.

 

Як виявилося, на час шкільних канікул фойє приміщення з дозволу керівництва КУ «Кіносвіт» перетворилося на звіринець. У ситуацію втрутилися представники католицької громади, які дізналися про те, що відбувається ще напередодні і виступили проти такого розвитку подій. В результаті звернення до Севастопольської міськдержадміністрації, міськради і в СБУ до кінця дня будівлю знову закрили, а звіринець пообіцяли перемістити в інше місце.

 

Як повідомив в.о. директора об'єднання «Кіносвіт» Дмитро Гарнега, ремонт в будівлі продовжується: «Ми просто вирішили використовувати фойє під час шкільних канікул. Католики виявилися незадоволені і обурені. Ми пішли їм на зустріч». Зі свого ж боку настоятель Севастопольської католицької громади ім. Святого Климента Римського, отець Юрій Зімінский повідомив, що першими про «перепрофілювання» приміщення «дізналися ми з отцем Яном. А потім все побачили після того, як вони вивісили рекламні щити і побачили все».

 

За словами священика мало буде сказати, що побачене викликало протест в душах віруючих. Люди були просто обурені, - каже отець Юрій. «Не тільки тварини обурили, але там були і ще маски шаманів, маски вуду - а це вже справжня чортівня. Ця затія - як насмішка над Богом, насмішка над християнами». Представники католицької громади звернулися в СМДА до першого заступника глави міста Сергію Савенкова. Потім звернулися до Фонду комунального майна, так як приміщенням поки розпоряджається ця структура. «Вони не повірили, - говорить Юрій Зімінский. - Я звернувся для того, щоб дізнатися, хто дав дозвіл на те, що відбувається. Виявилося - це була така приватна ініціатива в.о. директора КУ «Кіносвіт».

 

До кінця дня ситуація майже вирішилася. Будівлю знову закрили, рекламу зняли, але тварини в приміщенні поки залишилися.

 

Що ж стосується можливих претензій підприємця, який організував діяльність в приміщенні колишнього костелу, то, як запевнив нас, не вдаючись в подробиці, Дмитро Гарнега, з ним питання вирішене. Продовжувати діяльність в будівлі колишнього костелу вони не будуть.

 

Олег Ціделко

За матеріалами: 911sevastopol.org