//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (11.06 – 17.06)

Глава УГКЦ, Блаженніший Святослав (Шевчук), у рамках душпастирського візиту до Ірландії, бере участь у 50-му Міжнародному Євхаристійному конґресі під гаслом "Євхаристія: Сопричастя з Христом і між нами".Крім Блаженнішого Святослава, Українську Греко-Католицьку Церкву представляють, Владика Гліб (Лончина), Апостольський екзарх у Великій Британії та візитатор для українців в Ірландії, місцевий душпастир о. Василь Корніцький та українські вірні громади Дубліну, - повідомили у прес-службі Апостольського екзарха у Великій Британії.

 Господарем конгресу, який проходить із 10 до 17 червня, є Архідієцезія Дубліну.

 

З 11 по 13 червня 2012 року Преосвященний Владика Венедикт Алексійчук, голова персоналу Львівської архиєпархії, організував виїзне засідання протопресвітеріату архиєпархії, щоб ознайомити протопресвітерів зі станом розвитку УГКЦ в Центральній Україні, зокрема, у Київській архиєпархії.

Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський владика Ігор (Возьняк) з нагоди Дня медика, який Україна відзначає у третю неділю червня, молився за працівників сфери медицини.

Молитва відбулася 12 червня у Архикатедральному соборі Святого Юра з ініціативи Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської Архиєпархії за участі Головного Управління Охорони Здоров’я Львівської області, міського управління, Асоціації лікарів католиків, Українського Лікарського Товариства, профспілкових та громадських організацій.

 

Також у вівторок, у Ватикані повідомлено про те, що Папа Бенедикт XVI призначив Блаженнішого Святослава Шевчука, Верховного Архиєпископа Києво-Галицького, Главу Української Греко-Католицької Церкви, членом Папської Ради сприяння єдності християн.

 

14 червня 2012 року Блаженніший Святослав Шевчук разом із Владикою Глібом Лончиною, Апостольським екзархом  для українців-католиків у Великобританії та Апостольським Візитатором для українців-католиків Ірландії, і о. Василем Корніцьким відвідали відпустове місце в Ноку (Ірландія).

 

Високопреосвященним Митрополитом Львівським, владикою Ігорем (Возьняком) спільно з Преосвященним владикою Венедиктом (Алексійчуком), єпископом-помічником Львівської Архиєпархії, було відкрито виставку української спілки іконописців, твори яких відтепер експонуватимуться у духовній колисці древнього Львова на території святоюрського комплексу у новій виставковій залі.

 

16 червня 2012 р.Б. в Дрогобицькій Духовній Семінарії відбулися урочистості з нагоди закінчення навчанняїї 17 випускниками. З цієї нагоди преосвященний владика Ярослав, Єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Архиєрейську Божественну Літургію.

 

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, 17 червня 2012 р. відвідав одну з наймолодших громад у Львові, парафію Святих Мучениць Віри, Надії, Любові та їх матері Софії(вул. Миколайчука, 20/28, м. Львів, 79059).

 

А також:

Про те, чим Греко-Католицька Церква приваблює українців і чому вона нині переживає свій розквіт, розповів в інтерв’ю КАІ Верховний Архиєпископ Києво-Галицький Святослав Шевчук.

 

«Пресвята Євхаристія буде джерелом мужності та стійкості наших єпископів, священиків, богопосвячених осіб і мирян»,  - Глава УГКЦ.

 

 Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на свято Торжественного поклоніння пречистим  Тайнам Тіла і Крови Господа нашого Ісуса Христа

 

Слово Архиєпископа і Митрополита Львівськогона другу неділю по зісланні Святого Духа

 

Анонс:

З нагоди святкувань 400-ліття Крехівської обителі, Отці Василіяни прагнуть представити усім бажаючим, як давні, так і теперішні сторінки історії життя Василіянської обителі у новому проекті «Віртуальні мандрівки по василіянським святиням».Підготовлено тур за участі команди www.3dplus.com.ua.

Віртуально побувати у Крехівській обителі Отців Василіян можна за цим посиланням: «віртуальна мандрівка» (http://osbm.info/flashK/Tour_andr.html)