//

У шостий день Євхаристійного тижня вірні УГКЦ складали свої молитви за зцілення алкозалежних та членів їхніх родин

06 червня 2012 року, в рамках проведення Євхаристійного тижня по парафіях УГКЦ, у Стрийській єпархії молилися за зцілення алкозалежних та членів їхніх родин.


Головною подією кожного дня Євхаристійного тижня була Божественна Літургія. Не став винятком і передостанній день цього тижня, що розпочався урочистою Божественною Літургією у Катедральному храмі Успення Пресвятої Богородиці, яку очолив о. Тарас Сидор, Голова Комісї «За тверезість життя» Стрийської єпархії УГКЦ.

 

Йому співслужили: о. Мирон Гринишин, Адміністратор храму Успення Пресвятої Богородиці м. Стрий та о. Андрій Бінас, Голова Катехитичної комісії Стрийської єпархії УГКЦ.

 

У літургійній проповіді о. Тарас Сидор наголосив на проблемі алкоголізму, який руйнує людину, її рідних та суспільство вцілому.


«Алкоголізм став великою хворобою для нашого суспільства. Сотні тисяч сімей сьогодні опинилися у руках зеленого змія. Замість почуття безпеки, довіри й любові, сім’я переживає страх і загрозу, гнів та сором. Щораз, то більше брехні та ілюзій. Остаточно це стає причиною самотності, страждання, яке відчуває кожен із членів сім’ї. І таким нещастям охоплена більша частина нашого суспільства. Першим і головним кроком для виходу із цієї ситуації є відкинення вживання алкогольних напоїв в усій сім’ї, а відтак, і постійна праця над плеканням належного духовного життя», - наголосив ієрей.

 

Під час молебню молилися за узалежнених, співзалежних та за їхні сімї.

 

Прес-служба Стрийської єпархії