//

Виставка «Реліквії митрополії» у Львові

2 червня, кардинал Папи Римського Бенедикта ХVІ Анжело Комастрі відкрив виставку «Реліквії митрополії» у Львівському музеї історії релігії. Експозиція присвячена святкуванню ювілею 600-річчя Львівської Архидієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.

 

Виставка «Реліквії митрополії» діє за сприяння архієпископа Мечислава Мокшицького. Відвідувачі зможуть побачити портрети архієпископів РКЦ, монстранції, релікварії з мощами святих, персні, чаші, митрополичі та кардинальські жезли, стародруки, пам'ятні медалі, печатки, численні фотографії із життя Церкви. В експозиції будуть виставлені митра папи Івана Павла ІІ, повний комплект одягу кардинала Мар'яна Яворського, номінаційна булла папи Григорія XVI про призначення Львівським митрополитом в 1836 році Францішека Піштека та багато іншого.
Довідка

 

Римсько-Католицька Церква в Україні - друга за чисельністю парафій Католицька Церква в Україні; до неї належать католики латинського обряду.

 

У 2012 році Римсько-Католицька церква святкує 600-річний ювілей з нагоди перенесення столиці львівських архієпископів з Галича до Львова

 

Редакція католицької програми ""Скеля"
skelia.org
79008 ЛЬВІВ, вул. Винниченка, 32,
тел./факс: +380 (32) 240-37-48