//

"Західні ЗМІ дезінформують Європу про становище в Сирії"

Греко-католицький єпископ з Франції Філіп Турньель Клос засудив західні ЗМІ за дезінформацію про ситуацію в м.Хомс та інших сирійських містах. "Мир у Сирії буде можливий, якщо кожен буде говорити правду. Через рік після початку конфлікту ситуація в країні далека від тієї, якою її намагаються представити західні ЗМІ ", - заявив єрарх після свого повернення з Сирії, де він побував в Дамаску, Алеппо і Хомс.

 

Хомс єпископ Клос назвав "містом-мучеником": опозиція зайняла тут обидва райони: Диван аль Бустан і Хаміда, в яких розташовані всі християнські церкви. За словами прелата, храми тут знищені. Будинки християн серйозно пошкоджені і стоять порожні. Мешканці змушені втікати. Район Хаміда є оплотом опозиційних збройних угруповань, які отримують важке озброєння з Катару і Саудівської Аравії. Більшість християн - 138 тис. - знайшли притулок в Дамаску і Лівані. Лише деякі з них залишилися в Хомс.

 

Екстремістські угруповання за допомогою насильства намагаються дестабілізувати обстановку в країні. У Дамаску минулого тижня в результаті атак загинули 130 осіб - 38 з них - християни, 400 осіб отримали поранення, багато будинків зруйновано. Єпископ Клос назвав "Братів-мусульман" ворогами Сирії, які намагаються підірвати існуючі до цих пір в Сирії мирні відносини між мусульманами і християнами.

 

За матеріалами: radiovaticana.org