//

О.Ломбарді щодо «ватиканських сенсацій»

Речник Апостольської Столиці о.Федеріко Ломбарді ТІ під час зустрічі із журналістами 31 травня рішуче заперечив ряд сенсаційних відомостей: про так званий конфлікт між кардиналами чи подання до італійської влади в справі прослуховування трьох світських осіб. Крім того, речник Ватикану зазначив, що розслідування у справі папського камердинера Паоло Габріеле займе ще багато часу.

 


Щодо останньої справи отець Ломбарді зазначив, що адвокати звинувачуваного Карло Фуско і Крістіана Арру ще не надіслали слідчому висновку про перше прослуховування свого клієнта.  Це пояснюється їх бажанням здобути відповідну візію і повний стан справи. Слідчі проводять каталогізацію вилученого матеріалу для диспозиції судді.
Речник Ватикану додав про те, що свою працю продовжує утворена місяць тому ватиканська комісія в складі трьох кардиналів: Джуліана Херранза, Йозефа Томко і Сальваторе Де Джорджіо. «Прослуховування», які проводить комісія, мають інформаційний, а не процесуальний характер, а тому не можуть бути трактовані як слідство. Той факт, що комісія складається з кардиналів, може означати, що їм без проблем вдасться працювати на всіх рівнях, в тому числі і серед кардиналів.

 


Троє кардиналів не мають проблем в єрархічних стосунках, кожен з них старший 80 років, тому не братиме участі у наступному конклаві, не мають проблем зі справами Курії, і мають багато часу, оскільки не вершать конкретного служіння при обов’язках.
 

За матеріалами: wiara.pl