//

Архиєпископ Френсіс Чуллікат закликає не повторювати помилок старіючих та збіднілих суспільств

Заради передбачуваного розвитку і боротьби з бідністю не можна жертвувати родинами, дітьми, а також правами людини, зауважив на форумі ООН представник Апостольської Столиці архиєпископ Френсіс Чуллікат. Він сказав про це під час виступу Комісії соціального розвитку, що був присвячений боротьбі з бідністю.

 

 

Ватиканський дипломат нагадав про долю деяких розвинених країн, які говорили, що шляхом до багатства та розвитку є обмеження природного приросту. Виявилося, що ці суспільства швидше постаріли аніж збагатилися, а сьогодні мають проблеми із забезпеченням основних соціальних послуг. Архиєпископ, що походить з Індії, також зауважив, що найшвидший господарський розвиток мають саме ті країни, які мають найбільший людський капітал.

 

"Діти і молодь, це найкращий і єдиний спосіб, щоб вирішити суспільні та господарські проблеми - сказав архиєпископ Чуллікат. – Причиною бідності не є занадто велика кількість дітей, але малі інвестиції в їхній розвиток». Історія доводить, що діти з надлишком повертають те, що вклали в них. Однак, для сприятливого розвитку вони потребують родини. Якщо вона є слабкою, якщо в ній не цінується виховна та інтеграційна функції, майбутні покоління будуть духовно і психічно ослабленими, що відповідно відіб'ється на соціальному та господарському житті - зазначив на форумі ООН Постійний Спостерігач Апостольської Столиці.
 

 

За матеріалами : Radio Watykanskie