//

Делегат від УГКЦ владика Діонісій Ляхович бере участь у 64–ій Генеральній асамблеї Єпископської Конференції Італії

Сьогодні, 21 травня 2012 р., у залі синоду єпископів у Ватикані, розпочала роботу 64-та Генеральна асамблея Єпископської Конференції Італії.

 

Асамблея розпочалася ґрунтовним аналізом церковної і політичної ситуації в країні, яку представив президент Конференції Кардинал Анджело Баньяско. Вслід за цим до учасників із привітом звернулися Апостольський Нунцій в Італійській Республіці монсеньйор Адріано Бернардіні та представники іноземних Католицьких Церков, серед яких і делегат від Глави та Синоду УГКЦ - владика Діонісій Ляхович, Апостольський Візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

 

У своїй доповіді владика Діонісій представив учасникам асамблеї релігійну, суспільно-політичну та економічну ситуації в Україні та висловив, зокрема, вдячність Італійській церкві за допомогу в душпастирстві українських іммігрантів в Італії.

 

У подальших засіданнях учасники асамблеї розглянуть стратегії щодо подальшого душпастирства в Італії. Серед основних тем, які розглядає Генеральна асамблея цього року, особлива увага приділена ролі дорослих в християнській спільноті та ролі Соціальної доктрини Церкви в душпастирстві. Передбачено також обговорення теми душпастирства мігрантів та діяльності Фундації «Мігрантес».

 

У рамках 64-тої Генеральної асамблеї Єпископської Конференції Італії у четвер, 24 травня, прийнявши запрошення президента Італійської Єпископської Конференції архиєпископа Анджело Баньяско, до зали синоду єпископів, де проходить асамблея, прибуде Святішій Отець Бенедикт XVI, як це він зазвичай робить кожного року. Закінчиться асамблея у п’ятницю, 25 травня 2012 р.

 

Прес-служба УГКЦ в Італії