//

В Брюселі християни закликали Європу до правдивого єднання

 Криза в Європі не повинна призводити до пошуку "порятунку за стінами політичного та економічного егоїзму". Це підкреслюється в спільному "Маніфесті" християнських рухів і спільнот, представники яких 12 травня зустрілися під час заходу "Разом для Європи" в Брюсселі з лідерами ЄС. На зустрічі в Брюсселі було представлено понад 130 європейських міст, в яких в суботу пройшли "Європа-фестивалі" під девізом "Християни для Європи".

 

Відповіддю на кризу не можуть бути "націоналістичний підхід, ворожість або корпоративний патріотизм", підкреслюється в "Маніфесті". Європа потребує більшої єдності. Автори додають: "Якщо наші країни і народи намагаються вирішувати проблеми глобального світу поодинці, це не буде мати сенсу. Єдність в Європі - це наша доля ". Майбутнє в світі, процвітання і справедливість може бути досягнута виключно на основі солідарності, обміну і співробітництва, підкреслюється в християнському "Маніфесті".

 

У вступі до звернення згадується, що його спільне написання католицькими, протестантськими, православними, англіканськими і іншими Церквами довела, що різноманітність не є причиною для поділу. Це була ідея батьків-засновників Європи після 1945 р. Як християни, вони, після трагедії тоталітарних систем, жахів війни, безодні Голокосту і таборів смерті, мали сміливість мріяти про єдину Європу.

 

Суботній захід «Разом для Європи" став третім у своєму роді після 2004 і 2007 років, коли подібні форуми пройшли в німецькому Штутгарті.

 

За матеріалами radiovaticana.org