//

Глава УГКЦ благословив відкриття 350-го Ювілею м. Івано-Франківська

5 травня до Івано-Франківська завітали три Глави традиційних християнських конфесій для Благословення з нагоди 350-го Ювілею міста Івано-Франківська. Блаженнійший Святослав Шевчук – Глава УГКЦ зустрів Святійшого Філарета – предстоятеля УПЦ КП та Митрополита Митодія – предстоятеля УАПЦ в Митрополичому Соборі Святого Воскресіння УГКЦ м. Івано-Франківська. Увійшовши до святилища вітав предстоятелів церков хор Івано-Франківської Духовної Семінарії Воскреслим гімном «Христос Воскрес». Після молитви Блаженніший Святослав освятив хоругву для міста з нагоди Ювілею та в присутності предстоятелів православних церков та Єпископату УГКЦ: Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Володимира Війтишина, Єпископа Богдана Дзюраха - Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ, керівника Адміністрації Патріаршої курії, Єпископа Миколая Сімкайла – Єпарха Коломийсько-Чернівецького, Єпископа Софрона Мудрого, ЧСВВ – Емерита Івано-Франківської Архієпархії, чисельного духовенства Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, УПЦ КП: Митрополита Івано-Франківського та Галицького Іоасафа, Єпископа Коломийсько-Косівського Івана Бойчука та УАПЦ: Митрополита Галицького і Івано-Франківського Андрія Абрамчука, вирушили до міської Ратуші. На площі духовенство зустрілося з громадою міста та представниками міської та обласної влади, які радо запросили Глав церков урочисто відкрити святкування та Благословити місто.

 

Міський голова Віктор Анушкевичус подякував гостям за те, що вони приїхали на святкування ювілею Івано-Франківська. Він відзначив, що місто попри різні трагічні обставини завжди поставало з попелу. Перед тим як урочисто відкрити святкування, він повідомив, що блаженніший Святослав сьогодні святкує свій День народження і привітав його. Після того як пролунав гімн, з вітальними словами виступили голова ОДА Михайло Вишиванюк, голова облради Олександр Сич, а також заступник міністра культури Тимофій Кохан.

 

Благословення розпочалося спільним Молебнем до пресвятої Богородиці в час якого кожний предстоятеля виголосив молитву Благословення та привітав громадськість та всіх мешканців вітальною промовою.

 

В свою чергу Блаженніший Святослав в привітальній промові наголосив на тому, що місто Франківськ є містом молодих людей: творчих, активних, духовних та інтелектуальних, які є майбутнім України. Вітаючи всіх вручив міському Голові Хоругву – як прапор перемоги і побажав щоб ця хоругва стала офіційно хоругвою міста .

 

Не обійшлось і без дарунків від предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ : Патріарх Філарет відзначив міського голову орденом Святого Володимира, а Митрополит Володимир вручив ікону Святого Юрія Переможця та орден Святого великомученика Юрія в день перед святом Св. Юрія.

 

Ієрей Юрій Трухан - прес-секретар Архієпархії