//

"L'Osservatore Romano": про генетичний код католицького богослів’я

Сьогоднішня "L'Osservatore Romano" звертає увагу на небезпеку фрагментації католицького богослів’я. "Біблісти, догматики і моралісти часто живуть на різних планетах", - відзначає видання. Крім того, звертається увага на особливості, пов'язані з культурними контекстами і різними методологіями, які ускладнюють діалог між богословами. Підкреслюється, що сьогодні існує загроза зникнення і маргіналізації богослів'я з боку інших наук, які вивчають релігію.


Виходом з даної ситуації, на думку автора статті Генерального секретаря Міжнародної богословської комісії Сержа Томаса Боніно, є збереження єдності в богослів’ї. Він зазначив, що останній документ, виданий Комісією, "Богослів'я сьогодні: перспективи, принципи і критерії" нагадує про "генетичний код католицького богослів’я, тобто принципи, які окреслюють його ідентичність і надалі гарантують його єдність в різноманітті".

 

Автор статті зазначає, що серед таких принципів підкреслюється діалог між Богом і людиною, яка є джерелом і мотивацією богословського процесу. Крім того наголошується, що богослів'я має розвиватися в єдності з Церквою, а богослови повинні бути уважними до «знаків часу».


За матеріалами radiovaticana.org