//

У Львові Комісія УГКЦ Справедливість і Мир спільно із «Українською Молоддю Христові» розпочали акцію «День Пам᾽яті»

29 квітня 2012 року в приміщенні актового залу ЛМГО «Українська молодь – Христові», що у Львові  на вул. Пекарській 13, для молоді та усіх бажаючих львів’ян відбулася Презентація фільму «Три історії Галичини» та супровідна після цього дискусія серед молоді стосовно пам’яті жертв Другої Світової війни.


Захід відбувався в рамках Акції «День Пам᾽яті» за ініціативою Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та співорганізатора – Львівської Міської Громадської Організації «Українська Молодь Христові». О 18:00 розпочався перегляд документального фільму «Три історії Галичини», після цього у взаємному колі обговорення піднімалися питання, пов᾽язані із подіями 40-их років минулого століття. Проблематика людського духу, гріха, Божої правди та історичних подій переплелися у дискусії поряд із особистими переживаннями учасників заходу.


Модератором дискусії був голова ЛМГО «Українська молодь – Христові» п. Роман Ковалів. Кожен бажаючий мав можливість поділитися своїми переживаннями, роздумами і сумнівами. Загально визнаним залишився відкуг учасників про корисність та потребу такого роду заходів не лише з точки зору просвітництва та пам᾽яті минулого, але і віднайдення способів та відповідей на проблеми нашого часу.  З окремим словом звернувся до присутніх також референт Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука. Він ознайомив слухачів із ціллю та проблематикою ініціативи проведення акції «День Пам᾽яті».


Сила любові і сила людського духа знаходять особливе відображення у християнстві і завжди яскраво промовляють до людських сердець. Саме тому ініціатива Комісії УГКЦ Справедливість і Мир спрямована також на ті моменти людського життя, які із плином часу залишаються все ж актуальними.  Акція «День Пам᾽яті» покликана залучити щонайбільшу кількість свідомих громадян України, а особливо молодь, також зрушити у свідомості українців акцент з «перемоги» чи «поразки» до «пам᾽яті», яка відкриває шлях до примирення та злагоди поміж людей, поколінь та народів, навіть тих, що різняться за своїми зовнішніми та внутрішніми ознаками.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир