//

Комісія по Китаю: у країні є єпископи, що "узурпували владу, яку Церква їм не довіряла"

Члени Комісії у справах Католицької Церкви в Китаї закликають китайських віруючих брати активнішу участь у житті Церкви, а також "увійти в життя суспільства і світ праці, з відповідальністю роблячи свій внесок", сприяючи поширенню поваги до життя, захищаючи власні цінності, а також цінності китайської культури, люблячи Батьківщину, "як гідні і віддані громадяни, які дбають про спільне добро". Крім того, у спеціальному повідомленні, опублікованому Комісією у справах Церкви в Китаї 26 квітня повідомляється, що китайські віруючі покликані удосконалювати своє духовне життя, як активні члени парафіяльних громад і члени церковних рухів та асоціацій.

 

23-25 квітня в Римі проходила пленарна сесія Комісії, під час якої наголошувалося на важливості інтегрального виховання мирян в Китаї, їх знайомство з вченням Католицької Церкви, увага до феноменів міграції та урбанізації. Звучали закликали до віруючих брати активну участь в євангелізації китайського народу.

 

В ході засідання комісії особливу увагу було звернено на ситуацію численних священиків і єпископів, які, будучи в єдності зі Святим Отцем, зустрічаються з перешкодами у реалізації своєї місії. "Вони вимагають особливої молитви Церкви, щоб подолати труднощі", - йдеться в повідомленні. У ньому підкреслюється також, що на жаль в Китаї діють єпископи, які "узурпували владу, яку Церква їм не довіряла". Зазначається, що "багато з тих, хто брав участь в їх єпископських свячення пояснили свою позицію, попросили вибачення і отримали його від Святішого Отця". Члени Комісії нагадали про необхідність пояснити причину своєї участі в цих заходах тим, хто ще не зробив цього.

 

За матеріалами radiovaticana.org