//

Домініканська Республіка: Всесвітній конгрес з релігійної свободи

900 делегатів з 60 країн світу зібралися на VII Всесвітньому конгресі з релігійної свободи, який проходить в Пунта-Кана в Домініканській Республіці з 24 по 26 квітня,- пише портал "HazteOir.org". Основна тема форуму - "секуляризм і релігійна свобода: конфлікт або альянс".

 

За інформацією одного з доповідачів, колишнього генерального секретаря Світового баптистського альянсу доктора Дентона Лотца, проблема дискримінації за релігійною ознакою тим чи іншим чином заторкує 70% людей в різних країнах світу. Релігійний екстремізм і радикальна секуляризація впливають на мільйони віруючих.

 

Доповідачі підкреслювали, що однією з кращих гарантій релігійної свободи є ситуація, коли керівництво країни не має фаворитів серед релігій. Однак сьогодні існує ситуація, коли деякі уряди обмежують свободу релігії громадян, керуючись ідеєю захисту секуляризму. Прикладами тому можуть служити спроби ввести заборону на християнські релігійні символи в школах деяких європейських країн чи заборону на носіння бурки для мусульманок у Франції.

 

У конгресі беруть участь державні чиновники з США, країн Карибського басейну, Центральної і Південної Америки, відомі юристи з країн Близького Сходу та Європи, вчені та правозахисники. В їх доповідях піднімалися теми релігійних переслідувань в Іраку та Північній Кореї, проблема закону про "богохульство" в Пакистані і дискримінація жінок та дітей, що належать до релігійних меншин у різних країнах світу.

 

За матеріалами radiovaticana.org