//

Ватикан: конференція про проблеми лікування і профілактики сліпоти

4-5 травня у Ватикані пройде Міжнародна конференція з проблеми лікування і профілактики сліпоти, відповідно до нових перспектив, що відкриваються завдяки розвитку науки і використанню традиційних форм лікування. Організатори форуму - Папська рада душпастирства працівників сфери охорони здоров'я та фонд «Добрий самарянин». Зазначається, що на ньому будуть розглянуті пастирські підходи допомоги сліпим людям. Повідомляється, що захід може дати імпульс національним, міжнародним, церковним і громадським установам, створити умови для повсюдного і безкоштовного лікування хвороб, які впливають на втрату зору. У форумі візьмуть участь вчені з усіх п'яти континентів.

 

Учасники конференції подумають над теологічним аспектом сліпоти: образами сліпих, представлених в Святому Письмі, внесок Церкви в турботу про тих, хто не бачить. В програмі заходу передбачені також доповіді про соціально-політичні та економічні фактори, що впливають на поширення сліпоти. Китайські вчені познайомлять учасників з методами її лікування в країнах, що розвиваються. Крім того, мова піде про причини виникнення сліпоти і стратегії боротьби з хворобами, які її викликають.

 

У неділю, 5 травня, під час круглого столу, вчені проведуть дискусії про нові біомедичні і фармакологічні технології, внесок неурядових і церковних організацій в турботу про незрячих людей. Крім того, в програмі форуму передбачено св. Літургію у базиліці св. Петра, свідчення священиків, які допомагають сліпим, зустрічі з членами Європейського парламенту.

 

За матеріалами radiovaticana.org