//

Сестри Служебниці презентують книгу «Слугині Світла»

20 квітня 2012 року у провінційному домі cестер cлужебниць Непорочної Діви Марії у м. Львові відбулася презентація книги Ольги Кіс «Слугині Світла». Сестри служебниці мали змогу торкнутися святого життя своїх попередниць, котрі повсякчас свідчили про Світло - Христа, служили Йому та своєму народові.


В основу написання книги лягли скарби життя десяти монахинь, покладені на вівтар служіння Богові. Двоє з них, с. Порфирія Грень та с. Мирона Шклянка, доживши 90-літнього віку, збагатили слухачів своєю присутністю та поділилися деякими сторінками свого багатотомного життєвого шляху. Завдяки їхньому свідченню та посвяті в часи підпілля до згромадження вступили нові покоління, представниками яких і були присутні на презентації с. Марта Козак, заступниця Головної настоятельки Згромадження ССНДМ, с. Надія Котур, провінційна настоятелька та сестри настоятельки спільнот сестер служебниць в Україні.


Автор книги п. Ольга Кіс відкрила свій задум представити світові десятьох Слугинь Світла з цілої плеяди сестер служебниць, служіння яких було тихим, проте промовистим.


Книга вийшла друком у видавництві «Місіонер», котре представили на презентації о. Роман Безпалько, головний редактор, та п. Люба Серпінська, головний бухгалтер.


«Якщо хочемо довідатися, звідки струмує потік, маємо йти до джерела. Відкриваючи й гортаючи книгу, ми пізнаємо не тільки життєпис оцих десятьох монахинь, а й відчитуємо духовний момент – ми відшукуємо джерело, звідки черпали вони силу – це Христос Господь, котрий їх покликав, дав їм світло, щоби пронесли його крізь роки до нас».

 

 

Анонс презентації


22 квітня, у неділю, презентація книги «Слугині Світла» відбудеться у м. Жовква на Львівщині, о 16.00 год. В народному домі Просвіта.


26 квітня, у четвер, книга буде представлена у Тернополі в рамках третього Всеукраїнського фестивалю української книжки «Джура-фест». Презентація «Слугинь Світла» відбудеться о 16.00 годині в конференційному залі Українського дому «Перемога» за адресою: бульвар Т. Шевченка, 27, м. Тернопіль.


У містах Червоноград, Сокаль та Белз Львівської області презентація книги запланована в днях 3-4 червня 2012 року.


Запрошуємо усіх «доторкнутися до святого життя сестер Служебниць»!