//

Багато запитувало: чи справиться Ратцінгер?

Про велику плідність семи років понтифікату Бенедикта XVI, позначеного цілковитою довірою Господові і жертовною службою Богові і Церкві звертає увагу о.Федеріко Ломбарді SJ у своєму щотижневому фейлетоні для „Octava Dies”. 16 квітня Папі виповниться 85 років, а 19 квітня виповнюється 7 років від його вибору на Петрову Столицю.

 


Прес-секретар Апостольської Столиці зазначає, що і цього року нас чекає багато цікавих подій, запланованих Святішим Отцем. Отець Ломбарді пригадує, що коли кардинал Ратцінгер вже у поважному віці був обраний Папою, після років, позначених хворобою його великого попередника, багато оглядачів ставили собі питання, чи новий понтифікат буде інтенсивним і тривалим. Запитувались, чи теолог, який багато років керував доктринальною дикастерією, зможе керувати вселенською Церквою, що видавалось іншим і набагато складнішим завданням.

 


Речник Ватикану зауважує, що за цих сім років ми стали свідками 23 міжнародних закордонних подорожей Папи і 26 внутрішньо італійських. Бенедикт XVI очолював 4 згромадження Синоду Єпископів і три Всесвітні Дні Молоді. Написав три енцикліки, виголосив незліченну кількість проповідей і промов. Святіший Отець оголосив Священичий Рік і Рік Святого Павла. Ми стали свідками того, як наступник Петра відважно, з покорою і рішучістю підходив до важких питань, таких як криза із сексуальними зловживаннями деяких кліриків.

 


Отець Ломбарді пригадує, що Бенедикт XVI запропонував католикам і всім людям доброї волі свою книгу «Ісус з Назарету» у двох томах, а також інтерв’ю «Світло світу», записане німецьким журналістом Петером Зеевальдом.
Речник Ватикану підкреслює, що пріоритетом його служіння Церкві і людству є направлення життя до Бога, який дав нам себе пізнати в Ісусі Христі. Важливим елементом навчання Папи є показування того, що віра і розум взаємно допомагають одне одному у пошуках правди і відповіданні на очікування і питання кожної людини і цілого людства. Бенедикт XVI вказує, що забування про Бога і релятивізм становлять поважну загрозу для наших часів.

 


«За це все ми дуже вдячні. Разом з ним ми прямуємо до нових цілей: Всесвітньої Зустрічі Сімей, паломництва до Близького Сходу, синоду про нову євангелізацію і до Року Віри» - завершує свій фейлетон отець Ломбарді. 

 

За матеріалами: wiara.pl